Selecteer een pagina

Ik denk in creatieve oplossingen en mogelijkhedenwaarbij de nabestaanden echt centraal staan.

Even voorstellen

Mijn naam is Astrid Strijbos. Na 12 jaar een eigen praktijk gehad te hebben als Gewichtsconsulente en Psychosociaal hulpverlener heb ik in 2013 het roer omgegooid. Ik ben begonnen als vrijwilliger in een Hospice in combinatie met de opleiding tot uitvaartverzorger.In december 2014 heb ik het diploma voor uitvaartbegeleider bij Meander uitvaartopleidingen succesvol afgerond. Hierna heb ik werkervaring opgedaan als freelance uitvaartbegeleider en ben ik verhuisd naar Epe. Hier heb ik het besluit genomen dit werk vanuit een eigen onderneming in Epe voort te zetten.Ik denk in creatieve oplossingen en mogelijkheden waarbij de nabestaanden echt centraal staan en waarbij ruimte is om weloverwogen keuzes te maken rondom het afscheid. Een afscheid goed vorm geven met elkaar geeft steun en vormt op deze manier een fundament voor een goede rouwverwerking. Ik ben inzetbaar in de regio de Veluwe.

Zodra u mij heeft gebeld zal ik de zorg voor de overledene gaan inzetten.

Overlijden

 

Bij een overlijden thuis is het belangrijk dat eerst de huisarts of dienstdoende arts wordt gebeld om het overlijden vast te stellen. Vervolgens kunt u contact met mij opnemen (24 uur per dag). Zodra u mij heeft gebeld zal ik de zorg voor de overledene gaan inzetten. Ik zal u de volgende vragen voorleggen:

 

 

    • Wilt u helpen bij het verzorgen of geeft u dit liever uit handen?
      Deze laatste verzorging kan thuis maar ook in een uitvaartcentrum plaatsvinden.

 

    • Waar wilt u dat de opbaring plaatsvindt tot de dag van de uitvaart?
      Dit kan thuis (op een bed of in een kist) of in een uitvaartcentrum.

 

 

Zodra u heeft aangegeven wat uw wensen zijn kom ik samen met het verzorgingsteam naar u toe.

 

Ik kan mij ook voorstellen dat in bepaalde situaties deze vragen u kunnen overvallen.
In deze omstandigheden kan ik ook eerst naar u toe komen om samen in alle rust de opties door te nemen.

Alle dagen tot de uitvaart ben ik uw vaste aanspreekpunt.

Uitvaart

 

In de navolgende dagen gaan we met elkaar de uitvaart vorm geven. We bespreken alles rustig door en leggen de plek waar de uitvaart zal plaatsvinden vast. Dit kan in een kerk, crematorium of een uitvaartcentrum zijn maar tegenwoordig kan dit ook steeds vaker op een andere voor u passende locatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een intiem afscheid bij u thuis of in een restaurant, in ieder geval op een plek die u als nabestaande een goed gevoel geeft en/of past bij de overledene.

 

We geven met elkaar vorm aan een aankondiging. Meestal kan dit per rouwkaart maar als een andere manier u aanspreekt kan dat uiteraard ook. Ik beschik over een boek met een aantal voorbeeldkaarten maar ook een zelf gecreëerde kaart, bijvoorbeeld met een eigen afbeelding of foto, behoort tot de mogelijkheden.

 

Alle dagen tot de uitvaart ben ik uw vaste aanspreekpunt.

 

Een afscheid kan maar één keer dus moet het goed zijn.